Witam. Znudziło mi się gotowanie piersi z kurczaka, bo nie przechodzi dobrze przyprawami... co sądzicie na temat smażenia piersi obsypanej przyprawą na patelni bez żadnych smalców, oliwy z oliwek, itd.? Rozumiem, że będzie miała taką kaloryczność jak po ugotowaniu?
odzywki dostarczaja w malej objetosci, duza porcje skladnikow odzywczych. Sa tez wygodne w stosowaniu, kiedy gotowanie piersi czy smazenie jajek sprawia problem.
Ja jeżeli decyduję się na gotowanie piersi to wrzucam 1kostkę rosołową do wody, poprawia smak trzeba przyznać, nieraz także stosuję sosy domowej roboty do piersi również smak na +. Trzeba kombinować Co do smażenia jest ono mniej zdrowe od gotowania, a na ten temat możesz poczytać w bardzo dobrym temacie autorstwa Nofatuk'a. Dowiesz się wielu [...]
Hardened - o ile pamietam ostatnio mowiles o zamiarze zakupu parowaru, nie lepszym pomyslem bylby gril elektryczny? Rano wystarczy nastawic ryz na gotowanie, piersi z kurczaka roztłuc i wstawic do grila, jedzonko na caly dzien sie robi, a w tym czasie ty np: golisz sie itp. Potem jedzonko dzielisz do pojemnikow i po kłopocie Właśnie mi sie [...]
Pieczarki dodatek tak, staly skladnik nie.polędwice zamien na szynke z piersi kurczaka/indyka. Polecam gotowanie piersi a na drugi dzien krojeniem na kanapke ;-), do kanapek pewnie dodajesz masło wlicz to w bilans.Wafle ryzowe jak dodatek,przekaska. Po treningu jak i przed zjedz pelnowartosciowy posilek.Brak ryb! Na sen mozesz tlusta rybe, jaja, [...]
Jem Sopocką. Dietetycy polecają jako źródło pełnowartościowego białka, więc nie będę mądrzejszy. Wiem co się mówi o szynkach, ale po prostu lubię i za bardzo się przyzwyczaiłem. Ciągle gotowanie piersi by mnie wykończyło. Tauryna jako dodatkowy delikatny antykatabolik po treningu. Mam, więc wcinam.
[...] zastanawiam bo bialka w diecie mam trocha az za duzo i raczej niemam problemu z jeog dostarczeniem aczkolwiek po treningu to bardzo ekonomiczne i wygodne rozwiazanie zamiast gotowanie piersi z kurczaka + ryz a kupujac przykladowo odzywke zawierajaca 4500 gr zjadajac 100 gr po treningu przy 3 treningach w tygodniu starczylo by mi hyba na jakies 2 [...]
[...] Wymaga ono dużo mniejszej ilości tłuszczu niż smażenie. Dzięki temu danie jest mniej kaloryczne i bardziej lekkostrawne. Dobrym rozwiązaniem jest duszenie, pieczenie i gotowanie na parze mięsa drobiowego. Decydując się na gotowanie drobiu, warto pamiętać o tym, by wrzucać mięso do już gotującej się wody, tj. na wrzątek, a nie do wody zimnej [...]
Pierś z kurczaka jest mięsem, które można przygotować na wiele sposobów. 1. Gotowanie Wg Twojej mamy jest niesmaczne, a gotowanie na parze? Przy umiejętności dobrego przyprawienia może wyjść na prawdę dobry posiłek. Np: 1. Umytą i osuszoną pierś kurczaka oprószyć solą, natrzeć czosnkiem i posypać łagodną papryką. Odwróć na drugą stronę i zrób [...]
[...] i co dzień przegotujesz, a po wystudzeniu schowasz do lodówki - wytrzyma długo, ponad tydzień. Pieczone w ziołach, w dobrych warunkach i ze dwa. Z tym, że takie wielokrotne gotowanie, odgrzewanie nie służy zawartości witamin i lepiej znaleźć jakiś kompromis - gotować na 2-4 dni. tutaj chyba mowa o zupach, których nie mam }:-( rzecz jasna - [...]
[...] można bezpośrednio przyprawić: solą, pieprzem, tymiankiem oraz bazylią, przyprawy te nadadzą mięso niepowtarzalny smak i aromat. Jeśli pokroimy pierś w mniejsze kawałki, gotowanie skraca się do około 15min, po tym czasie mięso zachowuje wszystkie walory smakowe, ale nie jest też przegotowane, gdyż takiego mięsa, nie zjada się już z takim [...]
[...] z kolei smakuje jak podeszwa buta wojskowego podziel piers na trzu cześci lekko posól lekko pobieprz oprósz bazylią i ugotój na parze zobaczysz będziesz zadowolony do tego gotowanie na prze pozbawia mięsa tłuszczu który potem mozesz sobie zastapic zdrowszy np polewając tą pierś oliwą z oliwek kub olejem lnianym albo zrobi sobie dzień dziecka i [...]
[...] z racji tego, że dla całej rodziny gotuje mama jest to dla niej bardziej wygodne. Jednak w tym wypadku zachodzi znaczne ryzyko błędu związane raz z ubytkiem masy (smażenie, gotowanie, duszenie mięs), a z drugiej strony zwiększanie masy produktów surowych. Znam kilka osób, które liczą produkty po obróbce termicznej, acz do mnie to nie przemawia. [...]
[...] i co dzień przegotujesz, a po wystudzeniu schowasz do lodówki - wytrzyma długo, ponad tydzień. Pieczone w ziołach, w dobrych warunkach i ze dwa. Z tym, że takie wielokrotne gotowanie, odgrzewanie nie służy zawartości witamin i lepiej znaleźć jakiś kompromis - gotować na 2-4 dni. Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-10-07 19:14:45 Zmieniony przez [...]
[...] diecie jakieś braki. Nikt nie jest maszyną, która codziennie, zawsze dostarcza wyliczoną ilość białka. Sytuacje, kiedy nie mamy czasu, możliwości, czy ochoty na pieczenie, gotowanie lub po prostu zjedzenie danego źródła białka w postaci mięs, ryb, jaj, czy nabiału przytrafić mogą się każdemu. W takiej sytuacji odżywka białkowa sprawdza się [...]
[...] wtedy czas ten sie sprawdza.jasne ze do wody trzeba cos wrzucic moga to byc swieze warzywa przyprawa typu wegeta czy rosol w kostce ale najlepiej swierza wloszcyna.przed gotowanie posol lekko wode.z powstalego wywaru mozesz przygotowac sos i w ten sposob ie zmarnujesz substancji pozostalych w wywarze. sposob na prosty sos pomidorowy: z [...]
[...] zjeść tak duże porcje, zwłaszcza, że w parze z białkiem zwiększamy również ilość węglowodanów i tłuszczu. Drugim problemem logistycznym może być brak czasu nie tyle na gotowanie co na poświęcenie go choćby na zjedzenie posiłku przy stole. Niby banalne, ale w dzisiejszych czasach mamy tendencje do brania na siebie wielu obowiązków i brakuje [...]